Velmi mě potěšilo, že se předseda KDU-ČSL, doktor Pavel Bělobrádek přidal k snahám o zastavení registrace potratové pilulky RU-486. A to proto, že se KDU-ČSL bojí otvírat toto kontroverzní téma, protože se bojí "o křesla". Pan Bělobrádek se připojil veřejně, zasláním otevřeného dopisu panu Hegerovi a panu Nečasovi. O věci informoval na svém blogu a samozřejmě nesmí překvapit, že se objevily úrážlivé reakce, řeči o zpátečnictví apod. Prolife diskuzní příspěvky nabírají na mínusech a urážlivé komentáře na plusech- snad jste si nemysleli, že žijeme v době, kdy je ceněn názor oponenta, kdy si můžeme v pohodě popovídat o rozdílných názorech? Ne, doba se zrychluje a kdo neztrapní oponenta, je nundý...

Také se v diskuzi objevil názor, že ženy mají mít přístup k vraždění svých potomků, protože jinak umírají při ilegálních interrupcích. Tento názor je lichý, zde si můžeme přečíst o jeho vyvrácení. Tady je pak zajímavý článek o tom, jak zastánci umělých potratů obelhávají sami sebe.


Nebojme se být neinformovaní a zmanipulovaní věřící (viz Radim Uzel zde) a postavit se za právo na život těch nejmenších z nás.