26. června proběhl v Brně pochod Queer Parade aneb průvod hrdosti lidí s menšinovou orientací. Zúčastnilo se jej na 600 homosexuálů a jejich příznivců. Centrum města se na tuto akce připravovalo od rána. Obchody vůbec neotevřely a od 10:00 nejezdily přes centrum tramvaje. Policisté nechtěli pochod podcenit, tak jako v roce 2008 (v r. 2009 nebyl) a letos nasadili do akce 600 lidí, včetně psovodů, těžkooděnců, policejní vrtulník, obrněná vozidla a hlídky na koních.

Letos policie akci bravurně zvládla a oddělila 150 radikálů od homo-průvodu. V jiné části města a v jinou hodinu, jako protipól homo-průvodu, pokojně protestovali svým Pochodem pro rodinu Mladí křesťanští demokraté, kteří ve spolupráci s příznivci z Hnutí Pro Život ČR a z organizace D.O.S.T. utvořili dav 120 lidí. Mottem průvodu bylo heslo: „Rodina je základem společnosti a existence národa“. Ačkoliv se ale internetové zprávy zmiňovali o Pochodu pro rodinu, večerní zprávy všech televizí této informace byly ušetřeny, resp. jejich diváci. Ve zprávách byli zmínění pouze radikálové.

TV Nova, Televizní noviny ze dne 26. 6. 2010 (2. reportáž), Zprávy TV Prima 29. 6. 2010 (začátek v čase 3:40), Česká televize, Události toho dne v 19:00 (v čase 3:32). Fotografie z Pochodu pro rodinu a jedno YouTube video zde.

To není bohužel ojedinělá cenzura. Pochodu pro život (protestní akce proti interrupcím), který se koná v Praze od r. 2001 je pravidelně podhodnocován. To samé se děje ale i jinde ve světě, čísla pokojně protestující se nehodí do „krámu“ a jsou téměř vždy podhodnocena nebo zamlčena. Velkou ukázkou takové cenzury je Peru (konkrétně města Lima, Arequipa el Corso a Piura), kde se sešlo 55tis. lidí, kteří demnostrovali proti pilulce „den po“ a média hovořila o stovce protestujících!

Očerňování a podhodnocování, to je zdá se jediná zbraň, tam, kde selhal lidský rozum.